Dr. Luuk Hajema (1957) is een zeer ervaren communicatiemanager. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de ontwikkeling van de overheidscommunicatie: De glazenwassers van het bestuur (Groningen, 2001). Luuk studeerde eigentijdse geschiedenis en was na zijn afstuderen eerst vijf jaar journalist.

Luuk Hajema werkte als communicatiemanager voor het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen, de gemeenten Groningen en Alkmaar, de provincies Fryslân, Overijssel, Utrecht en Drenthe. En voor het Alfa-college, een MBO-instelling in Noord-Nederland.
De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de communicatie van complexe projecten, zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen. Sinds april 2016 is Luuk teruggekeerd in de sector waar hij is begonnen: het hogeronderwijs. Hij is directeur Marketing en Communicatie van de Hanzehogeschool Groningen.

Luuk kent de wereld van politiek en bestuur als geen ander. Dat maakt hem tot een geschikt adviseur van bestuurders en managers.

Naast zijn werk schrijft Luuk graag. Samen met vrienden maakte hij de feuilletons Mussengang (Universiteitskrant Groningen) en Bij Hoog en Bij Laag (Dagblad van het Noorden) en publiceerde hij een bundel korte verhalen. Hij bereidt een biografie voor over Hans Wijnberg (1922 - 2011), in leven onder meer spion, hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en ondernemer.

Neem contact op met Luuk

Telefoonnummer: 06-53843056

LinkedIn